Den Kontemplative Højskole

Visdom i virkeligheden

Højskoleweekend 11-13 okt

Medvirkende: Anders Laugesen, Jacob Aremark, Merete Gry Jacobsen,
Niels Viggo Hansen, Det Kontemplative Højskole-team 


Velkommen

Efter en sommer-pause inviterer den kontemplative højskole igen til forløb med fordybelse og fællesskab i den  grundtvigsk-buddhistiske stil som er dens kendemærke.

Kom og oplev hvordan meditation, filosofi, historie, leg og dialog forstærker hinanden og skaber nyt liv. Hvordan der bliver mere farve og dybde i fællesskab under livstræets krone.

Weekenden er både for gamle venner af den kontemplative højskole, og for nye som møder den første gang.

Indhold og tema

Kurset udforsker forskellige felter hvor visdom kan få mere liv i vores virkelighed. Vi har brug for mere venlig vågenhed over hele linjen fra kroppen og de personlige relationer til deltagelse i planetens økosystemer. Vi har brug for en kreativitet som både skaber nyt og tør åbne øjnene for dybden i det som var og er. Måske har vi også brug for at genfinde eller genopfinde det hellige eller “fortryllede” – det som har egen værdi ud over vores vante former for nytte?

Spirituelle traditioner – både i buddhismen og andre steder – understreger at den virkelighed vi lever i er formet af os selv i meget høj grad. Derfor kan verden blive et ulykkeligt sted, hvis vi ikke kan trække på rødder af vågenhed og kærlighed. Men derfor har vi også potentialet til at skabe noget bedre.

Sammen kan vi skabe voldsomt meget mere end hver for sig. Vores evne til at ændre verden, vores evne til at danne fællesskaber og vores evne til at danne os selv er så nært sammenvævede at nogle traditioner siger det er den samme kraft – ånd.

Det er en vild tid hvor problemer og kriser har en større skala end nogen sinde i historien. Behovet for visdom er større end nogensinde. Heldigvis åbner tiden også nye muligheder for fællesskab og fordybelse.

Program

Fredag Eftermiddag: “Dyb Meditation og Dens Indfaldsvinkler”. Vi åbner et fælles kontemplativt rum. Der introduceres praktiske greb til stille og bevægende meditation, brugbare uanset hvor erfaren eller begynder-agtig man er. Og vi refllekterer over hvad det egentlig er man gør med sit liv, når man inviterer meditation indenfor. Med Niels Viggo Hansen.

Fredag aften: “Kontemplativ dialog og syngende stilhed”. Vi leger med en metode til at søge visdom i grupper og teams. Til sidst synger vi ind i stilheden og følger ledetråde fra gamle visdomstraditioner til stilhedens lyttende og favnende natur.

Lørdag Morgen: Stille meditation i Gomdes tempel

Lørdag Formiddag: “Krop og eksistens” med Jacob Aremark – Foredrag, øvelser og filosofisk udforskning. 

Bevægende meditation.

Lørdag Eftermiddag: “Visdommen, Sophia, i Kristne Kontemplative Traditioner” med Anders Laugesen – Foredrag, sang, grupperefleksioner.

Maria Hjerte meditation.

Lørdag aften: Højskole-fest. Buddha, Apollon, Dionysos og Grundtivg er inviteret med til bords. 

Søndag Morgen: Stille meditation i Gomdes tempel.

Søndag Formiddag: “Visdom i Fællesskaber: At Bygge Levende Broer” – En session med Niels Viggo Hansen og Kontemplativ Højskole teamet. Små foredrag, reflekterende teams og udforskning af meningsfulde fremtidsønsker.

Afsluttende stille og bevægende meditation.

Praktikaliteter og tilmelding

Sted: Kursuslokale og indkvartering er på Strandgården, som er en del af det buddhistiske retreat-center Gomde. Lige udenfor døren er der bakker, æbleplantager, markstier, skove og strande. Adresse: Esby Strandvej 8, Helgenæs, 8420 Knebel. En uges tid i forvejen rundsender vi transport-oplysninger og opretter et forum for fælleskørsel.

Kursusleder Niels Viggo Hansen. Filosof og fysiker, ph.d., forsker ved Århus Universitet i bl.a. gruppedynamik og meditation, meditationslærer gennem 40 år, mangeårig elev af Michael Barnett, Chökyi Nyima Rinpoche mfl.

Desuden bidrager Merete Gry Jacobsen, Anders Laugesen, Jacob Aremark og andre medlemmer af højskolekredsen

 

Start og slut: Vi starter fredag 11. oktober med tjek-ind, kaffe osv fra kl 14 og velkomst-møde kl 16. Vi slutter med frokost søndag 13. oktober kl 13.

Det vil være muligt at tilkøbe en overnatning på Strandgården før og/ eller efter kurset, så man kan pakke det ind i lidt mere ferie på skønne Helgenæs.

Priser: inkl. kursusgebyr og al forplejning – farverige vegetariske måltider, kaffe, te, frugt, etc.

  Delt dobbeltværelse 3.400 kr
  Enkeltværelse 3.900 kr
  Sovesal 2.700 kr
  Telt / overnatter hjemme 2.300 kr

Tilmelding: Send os en besked om at du gerne vil deltage, på info@dkhs.dk. Husk at nævne dit valg af overnatning. Du må også meget gerne tilføje en sætning eller to om din hidtidige erfaring med meditation og lignende. Så sender vi dig en email med kontooplysninger osv. Reservation efter først-til-mølle princippet.

Kontakt:
info@dkhs.dk / tel +45 2895 0103